Träningsdagböcker för löpare

En träningsdagbok är ovärderlig för att planera träningen, hålla motivationen uppe och för att se vilken träning som ger resultat. Det finns några olika möjligheter för dig som vill hålla koll på din träning:

Penna och papper fungerar alldeles utmärkt. En tom anteckningsbok är allt som behövs men det finns givetvis färdiga träningsdagböcker att köpa.

Egna mallar i exempelvis MS Excel eller liknande program är något mer komplicerat med ger å andra sidan möjligheter att följa upp träningen genom att exempelvis snabbt kunna summera distanser, räkna ut snitthastigheter och göra grafer över utvecklingen.

Webbaserade träningsdagböcker är i regel enkla att använda men går oftast inte att anpassa i någon större utsträckning. De är ofta anpassade för en specifik sport och kan vara otillräckliga för den som tränar mycket varierat. Finns både gratis- och betalalternativ.

Dataprogram kan vara mycket komplexa och detaljerade. Ofta finns det delar för styrketräning olika typer av konditionsträning samt funktioner för att registrera och följa upp näringsintag.

Runners World

Prenumerera på Runners World!
6 nr 299 kr, spara 16%
10 nr 499 kr, spara 36% + få löparklocka